Utvärdering efter en långhelg utan sociala medier.

Efter en hel långhelg utan att öppna vaken mail, instagram, facebook eller andra appar heller för den delen, kan jag säga att jag idag känner ett visst motstånd när allt drar igång igen. Det har verkligen varit en skön och välbehövd paus från bruset.

I torsdags tog vi båten och åket ut till vårt landställe på en liten ö i Stockholms skärgård, där varken wifi, eller fungerande tv finns. Telefonen har i princip varit på flygplansläge hela helgen. Vi har istället fått massor gjort, som att kratta hela tomten, rensa rabatter, läsa böcker, spela spel, bada (en del modiga av oss) promenera och laga god mat.I början kliade det lite i fingrarna, men med tiden kändes det bara skönt. Har varit mer i nuet och fokuserat på familjen. Känner verkligen att hjärnan har fått en paus från den omedvetna stressen om att det ska komma mail och notiser. Snarare har jag fått en distans till mobilen och känner att det kommer att bli svårt att koppla på igen.

Min reflektion efter helgen är att jag behöver skapa en bättre struktur och planera in tid för användandet av sociala medier samt pauser, för att inte låta det ta över dygnets alla timmar. Så, från och med nu ska jag sätta upp en social medieplan för mig själv och istället vara mer effektiv när jag är inne och sen stänga ner. Första steget blir att koppla bort notiser för att inte bli störd när jag arbetar eller har mina pauser samt även stänga av mobilen helt stundvis, och/eller stoppa ner den i vår smarta mobilpåse.

Är det fler som testat att lägga bort mobilen under en period? Skriv i så fall gärna en kommentar nedan och berätta hur det gick.


older post New posts