Smarta tips för att minska på scrollandet

För många av oss är mobilen aldrig mer än en armslängd bort, alltid redo för uppdateringar eller bjuda på onödigt slöscrollande.

Det kan ofta vara svårt att motstå att ta upp sin mobil som alltid är inom räckhåll. Kanske blinkar den till med en notis från nyhetsappar, kanske kommer det en uppdatering från sociala medier eller så är det bara du som inte kan motstå lusten att ta upp mobilen och scrolla runt.

När man väl sugs in i telefonen är det lätt att tappa tid och rum. Man scrollar och scrollar och vips har tiden försvunnit. Därför delar vi här tre smarta tips som kommer från @andersehansen bok "Skärmhjärnan" om vad man kan tänka på när man vill minska sin tid framför mobilen.

Tips 1. Inse att din hjärna är hackad!

Försök förstå på djupet att det här är något som du gör vanemässigt, eftersom produkterna är så otroligt bra på att skapa beroende. Låt insikten om att du själv inte styr över ditt beteende, och att du lägger för mycket tid på mobilen, bli en drivkraft.

Tips 2. Du behöver inte sluta - men sträva efter smartare skärmtid!

Bli medveten och avsätt tid för annat som träning, promenader, meditation, umgänge mm, så minskar du automatiskt din tid framför skärmen.

Tips 3. Lämna mobilen utanför!

Länna mobilen utanför sovrummet för att minska risken för sömnsvårigheter. Lämna den också utanför i sociala sammanhang som vid middagar, och om du ser på en film, ha aldrig mobilen liggandes bredvid, för då är risken stor att du kommer att sträcka dig efter den.

Vad tycker ni, ser ni scrollandet som ett problem som ni har svårt att ta er ur eller ej? Och hur gör ni för att inte fastna? Kommentera gärna.

older post New posts