Så påverkas din hud framför datorn

En skön ansiktsmist kan vara räddningen under och efter en hel dags intensivt arbete framför datorskärmen.

Detta är en artikel från Dr Sannas om hur huden påverkas av vårt skärmanvändande.

Intensivt arbete framför en datorskärm eller mycket tid med telefonen innebär vardag för väldigt många, men hur påverkar det egentligen din hud? Mer än du kanske tror. Här förklarar vi vad som händer med din hud framför en varm datorskärm både på lång och kort sikt – och tipsar om vad du kan göra för att motverka de negativa effekterna.

Modern teknik ökar användningen av blått ljus – och photoageing

Modern teknik som surfplattor, TV-skärmar, smartphones och datorer ger en hög exponering av s.k. blått ljus – ljus som enligt forskning även anses kunna kopplas ihop till sömnstörningar. Med anledning av detta ges därför ofta allmänna rekommendationer till de som har sömnproblem att stänga av alla sådan typ av teknik i god tid före läggdags.

Det blåa ljuset tränger även djupare ner i huden än UVA- och UVB-strålar – ända ner till underhuden. Där kan fria radikaler bildas, som i sin tur gör att huden åldras i förtid genom att hudens kollagen- och elastinfibrer bryts ner och tappar elasticitet. Detta fenomen kallas för photoageing eller fotoåldrande, eftersom det är åldrande av huden som uppkommer till följd av modern teknik.

LÄS MER: Ansiktsmist lösningen framför datorn

Långsiktig nedbrytning av huden – kortsiktig uttorkning

Långsiktigt kan huden således påverkas i hög grad av ljuset från en datorskärm – men redan efter en dag framför datorn kan de flesta uppleva att huden känns torr, livlös och matt. En del med känslig hud kan även uppleva att huden kan reagera och bli röd. Just torra och livlös hud kan uppstå på grund av den torra luft som bildas.

Ingen jättehärlig kombination med andra ord – så vad gör vi åt det? Här ger vi dig våra tre absolut bästa tips för att motverka de negativa effekterna av skärmarbete.

Checklista – så motverkar du de negativa effekterna

#1 – Iakkta försiktighet och ta pauser

Sitter du regelbundet vid en dator och arbetar uppmuntrar vi också till att iaktta försiktighet och ta pauser. Känn efter hur din hud reagerar – känns den torr och stram är t.ex. en fuktgivande och naturlig ansiktsmist utan tvekan din bästa to go-produkt för att regelbundet återfukta huden vid skärmarbete. Att ta en paus från datorskärmen har dessutom flera andra positiva effekter för vår hälsa – varför inte planera in ett promenadmöte nästa gång istället för att konversera via mail?

#2 Antioxidanter – ett långsiktigt skydd mot nya tidens teknik

Flera experter påstår att den nya tidens teknik också kräver en ny typ av hudvård – hudvård som aktivt jobbar med att stötta hudens naturliga processer för hålla sig frisk, ung och vital. Här är antioxidanter A och O. Detta är helt i linje med vår filosofi på Dr Sannas, där all vår hudvård är naturlig, ekologisk och vegansk samt fullproppad med vitaminer och antioxidanter som är intensivt närande för huden. Vår vitaliserande ansiktsolja för normal- och blandhud innehåller exempelvis vattenmelonkärnolja som i sin tur är rik på vitamin E – en antioxidant som skyddar mot fria radikaler (en effekt av photoageing).

#3 En ansiktsmist – din  bästa vän framför datorn

Att använda en återfuktande ansiktsmist som du regelbundet sprayar huden med har blivit alltmer populärt – och vi förstår varför. Genom att regelbundet tillföra huden fukt under dagen minimerar du risken för torr och stram hud avsevärt. Vill du att huden ska kännas lika fräsch, återfuktad och full av lyster som när du lämnar hemmet kommer en uppfriskande och återfuktande ansiktsmist garanterat göra jobbet.

Dr Sannas återfuktande ansiktsmist för normal/torr/blandhud är baserad på naturliga fuktgivare som björkvatten och olivlövsextrakt – där det sistnämnda även är lugnande för hud som utsatts för oxidativ stress som kan uppstå vid exponering för blått ljus.

Ansiktsmisten passar perfekt både innan och ovanpå makeup och innehåller dessutom C-vitamin som ger fin lyster, spänst och jämnar ut hudtonen. Säg hej till mer glow – och hejdå till trött och livlös hud.

Health & Happiness,
Dr Sannas


Äldre inlägg Nya inlägg


1 kommentera
  • https://fcialisj.com/ – buy cialis online us

    Praidge den

Lämna en kommentar