Madeleine Lennartsson från Clean Lifestyle om skärmtid

Madelene Lennartsson som driver Clean Lifestyle är hälsoinfluenser, receptkreatör och matfotograf. Hon brinner för att sprida glädje och enkelhet kring mat, hälsa och personlig utveckling. Hennes fokus ligger på näringsrik mat fri från gluten, mjölk och vitt socker. Hon har själv genom kostens hjälp blivit frisk från sin tarmsjukdom Ulcerös Kolit. Vill ni veta mer om Madelene och vad hon gör, kika in på hennes hemsida här: cleanlifestyle.se 

Här berättar Madeleine om hur hon ser på frågan om skärmtid för sig själv och för sina barn.

 

"Rörelse och kreativitet är oerhört viktigt för vår familj. Framförallt att få in det i vardagen för barnen. Vi har alltid varit restriktiva med skärmtid och barnen har aldrig haft någon surfplatta. Inga skärmar i bilen, vid matbordet etc. Tv har de tittat på morgonen, kvällen och någon film på helgen. Det är vad som känts rätt för oss.


Nu när den stora tjejen snart fyller sex år kände vi att det var dags att hon skulle få en surfplatta i julklapp. Ingen idé att försöka hålla undan från lillebror så han fick en gammal vi haft att spela musik på. Sambon har fixat att vi har koll på exakt vad de får tillgång till för pedagogiska appar, och plattan blir svart efter en timmes användning per dag. Alla barn är olika och alla föräldrar gör på olika sätt. Detta passar bäst för oss.


En sak vi använder till barnen när de sitter vid surfplattorna är strålningsskyddande filtar från @happiears.good.vibes.only  Filtarna ger ett effektivt skydd mot mikrovågsstrålning från trådlös teknik och är testade av tredje part. Filtarna är tillverkade i ekologisk bomull och är otroligt mjuka och sköna. Filtens undersida består av fint vävda silvertrådar som reflekterar bort strålningen från kroppen.

Mikrovågsstrålning från trådlös teknik bidrar till oxidativ stress. Kroppen behöver då massor av antioxidanter för att ta hand om de fria radikalerna. Jag försöker dra ner på min egen skärmtid och sätter alltid min mobil på flygplansläge när jag ska sova. Då kan kroppen använda antioxidanterna till att hålla mig pigg och frisk istället.


Äldre inlägg Nya inlägg


2 kommentarer
  • http://slkjfdf.net/ – Oyucezoa Pyapekeri pxp.jsvc.happiears.com.sni.oc http://slkjfdf.net/

    ewetasi den
  • http://slkjfdf.net/ – Ealamuzc Arohbut oxq.fbii.happiears.com.llf.ba http://slkjfdf.net/

    edayiutahevco den

Lämna en kommentar