Lär känna oss lite bättre!

Idag blir det en fredagsintervju med mig (Anna) och Therese, grundarna av Happiears.

 

Både Jag och Therese är uppvuxna i Farsta, en förort till Stocholm, och gick faktiskt i samma skola (Hästhagsskolan) under låg- och mellanstadiet utan att veta om det.

 

Jag bor sedan många år tillbaka i Saltsjöbaden utanför Stockholm tillsammans med Janne och våra tre barn Lea 13 år, Stella 12 år och lilla Elias 3 år. Therese bor också i Saltsjöbaden sedan flera år tillbaks tillsammans med sin Dennis och hennes dotter Amanda 13 år, samt varannan vecka med Dennis barn Engla och Elvira.

 

Vi träffades 2007 när vi var med i samma mammagrupp med Lea och Amanda och har fortsatt att umgås sedan dess. Startskottet till den nära vänskapen och sen till företaget var när vi båda tillsammans åkte till Costa Rica i två veckor och  bodde på ett yoga/meditations-retreat där vi åt rawfood i en vecka och sedan juicefastade i en vecka, samtidigt som vi var med om en annan slags cleanse, som vi inte behöver gå in på här. Men, vi kom hem som nya människor och med massor av tankar och idéer om att på sikt göra något tillsammans inom hälsa.

 

Jag är sedan tidigare utbildad till Geograf på Stockholms Universitet med inriktning på miljöfrågor (så jag brinner även för dessa frågor). Åtta år senare vidareutbildade jag mig till Näringsterapeut på Näringsmedicinska skolan i Stockholm och startade upp en egen praktik och började ta emot kunder. Men med en ny graviditet som då var på gång, så blev företaget lite satt på paus.

 

Therese har sedan tidigare utbildat sig till Hälsopedagog och massageterapeut och nu på senare år även till Optimumtränare. Hon driver vid sidan av det gemensamma företaget, praktiken Nacka Wellness, där hon tar emot kunder för massage eller optimumbehandlingar.

 

På somrarna tillbringar jag mycket av min lediga tid ute på Edesön, en liten en ö i Stockholms skärgård där jag får möjlighet att komma bort från bruset och bara vara. Jag älskar de lata dagarna där, då man kommer in i lunken och bara är. I övrigt är familjen väldigt viktig och jag har mina föräldrar boende i närheten.

 

Therese umgås mycket med sin familj och sina två systrar Jennica och Angelica och deras familjer och hon älskar att träna och då framförallt brasiliansk jujutsu. Men vilken annan träningsform som helst går bra, bara hon får vara aktiv och röra på sig.

 

Meditation är en annan viktig del i båda våra liv, för att hitta en balans och vi har hälsa och mat som vårt stora gemensamma intresse. Vi har båda varit med om en hälsoresa till det bättre, där vi båda nu känner att vi mår mycket bättre och är på rätt väg samt att vi befinner oss på helt rätt plats i livet.

 

Företaget Happiers startades för tre år sedan med intension om att vi ville optimera folks hälsa genom att minska på strålning från trådlös teknik som man utsätt för dagligen i sin vardag. Vi vill också förmedla budskapet om smart mobilanvändning genom att stanna upp och vara i nuet.

Att minska på strålningen ser vi som en viktig pusselbit bland många för att optimera sin hälsa. 


Äldre inlägg Nya inlägg

Lämna en kommentar