Krönika i Ekoappen - Vi skapade något vi saknade på marknaden

Överallt hela tiden! På väg till jobbet, i bilen, i tunnelbanan, på kontoret, på förskolan, i skolan, på restaurangen i ditt hem och även i ditt sovrum. Det finns där, det påverkar oss, men det syns inte och det hörs inte. Kan det då finnas? Kan det då vara skadligt? I den här krönikan delar Anna Bastling och Therese Norman sina tankar kring ämnet.
 
Det du inte kan se är du heller inte rädd för. Eller? 
 
Idag är vi omgivna av elektromagnetisk strålning precis överallt. Det finns egentligen ingen plats där man kan vara helt fri från den. Problemet med det är att vi inte längre kan välja. Den rätten har tagits ifrån oss. 
 

”Vi vet att åsikterna kring hur strålningen påverkar oss på sikt går isär. Men som vi ser på det, är strålning en pusselbit av många man kan tänka på för att optimera sin hälsa.”

Oxidativ stress av strålning
Upprepade forskningsrapporter visar bland annat att den oxidativa stressen ökar när vi utsätts för lågfrekvent elektromagnetisk strålning. Och vi vet att för mycket oxidativ stress inte är bra för oss.
 
Vad vi också vet idag är att infertiliteten ökar. Vad det beror på kan vi inte säga med säkerhet. Det kan finnas en mängd olika orsaker till det. Men en orsak kan vara den ökade strålningen runt omkring oss. Många män går omkring med mobiltelefonen i fickan, eller sitter med laptoppen direkt i knät. Avståndet från kroppen till mobiltelefonen eller datorn är viktig och man har sett i studier att spermier påverkas av strålningen.
 
Men vad händer när man blir gravid? Finns det någon speciell barriär som gör att inte strålningen kommer igenom och som skyddar fostret? Nej, så är det förstås inte. Fostret utsätt för strålningen precis lika mycket som vi. Men de är så mycket mindre och känsligare är vad vi är. Så varför inte bara ta det säkra före det osäkra och försöka minimera exponeringen så gott det bara går, framförallt under graviditeten. 
 
Skapade något vi saknade
Anledningen till att vi startade Happiears var just för att vi önskade att vi under våra graviditeter hade haft de produkter vi idag har valt att ta fram, som skyddar mot strålning. Men det fanns inget liknande på den svenska marknaden då och det var ingen som pratade om att man skulle vara försiktig med strålning. 
 
Bland våra produkter som vi har idag är vår favorit surf-filten. Den läggs i knät när du använder trådlös teknik nära kroppen. Filten har en undersida av fint vävda silvertrådar som effektivt reflekterar bort mikrovågsstrålningen. Den är perfekt för gravida som ett skydd för magen.
 
Vårt mål är att ligga i framkant med produkter som skyddar mot mikrostrålning, för att bidra med vår pusselbit till helheten.

Äldre inlägg Nya inlägg


9 kommentarer
 • https://hcialischeapc.com/ – buy cialis without prescription

  Praidge den
 • http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin Amoxicillin dom.gnsz.happiears.com.lyq.oh http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  iqotuoe den
 • http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin Online Amoxicillin 500 Mg kwj.ljif.happiears.com.gra.cq http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  efigesowe den
 • http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin 500mg Amoxicillin Without Prescription rom.yuoz.happiears.com.jcy.bl http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  oyeqeijiperuz den
 • http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxil Causes Gallstones Amoxicillin 500mg Capsules dfr.tkcb.happiears.com.jer.gh http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  iqaevipi den

Lämna en kommentar